Rotterdam

De Erasmus Universiteit trekt veel buitenlandse studenten aan, Rotterdam is daardoor een stad met veel internationale studenten.

Wonen in Rotterdam

Het vinden van een kamer in Rotterdam is relatief eenvoudig. Er is geen kamertekort, er zijn veel studentenhuizen en er is zelfs een woningcorporatie gericht op studenten.

Ondanks dat het relatief eenvoudig is om een kamer te vinden in Rotterdam is het toch verstandig om op tijd te beginnen met het zoeken van een kamer. Meestal word je na een reactie op een kamer uitgenodigd voor een hospiteeravond waarbij je kennis maakt met de medebewoners. Als het van beide kanten klikt krijg je de kamer, zo niet dan moet je helaas verder zoeken. In de praktijk heb je toch vaak een aantal hospiteeravonden nodig voordat je een leuke kamer vindt.

Studentenverenigingen in Rotterdam

Rotterdam heeft een groot aantal erg actieve studentenverenigingen. Tijdens de Eurekaweek, de introductieweek van Rotterdam, hebben veel verenigingen open feesten zodat je een kijkje kunt nemen en beslissen welke bij je past. Een studentenvereniging is een mooie plek om veel nieuwe mensen te leren kennen als je net verhuisd bent naar een nieuwe stad. Het voordeel van sommige studentenverenigingen is ook dat ze vaak huizen hebben waar je alleen als lid van een studentenvereniging in komt, zo kom je dus misschien via via aan een kamer.

Er zijn ook een aantal studenten sportverenigingen in Rotterdam te vinden, de meeste hebben een band met de het Erasmus Sport Centrum maar meestal kunnen HBO-ers ook gewoon lid worden.

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam, ook wel EUR genoemd, telt zo'n 21.000 studenten. De universiteit is opgericht in 1913 en ligt in de, bij studenten erg populaire, wijk Kralingen.

Hogeschool Rotterdam

De Hogeschool Rotterdam heeft een groot aantal vestigingen verspreid over de hele stad. Met ruim 30.000 studenten is het ook lastig om alle opleidingen bij elkaar te verzamelen. Het is daarom verstandig om goed te kijken waar de vestiging van de HRO zit waar jij aan gaat studeren, dan kan je rollend vanuit je bed de collegebanken in.

Hogeschool InHolland

Hogeschool InHolland is een stuk kleiner dan de HRO, hierdoor zit InHolland niet door heel de stad verspreid maar heeft één vestiging op de Kop van Zuid. Met de metro en de tram is deze locatie erg goed te bereiken.

Roombase heeft studentenkamers in heel Nederland

Roombase is gratis

Onbeperkt kamers bekijken en plaatsen, bij Roombase betaal je daar niets voor. Nu niet en ook in de toekomst niet, dat beloven we.

Makkelijk deelbaar

Gegarandeerd een mooie advertentie met grote foto’s. Makkelijk te delen op Facebook en we zorgen natuurlijk voor je privacy.